Mikkel Gormsen aka "Pumaen"
25-11-2012
Her er opskriften på min fantastisk græskar-risotto.
Sæt et Hokaido-græskar på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn (225 grader) og bag dette i 45 min.
I mellemtiden tages 2 scalotteløg, som skæres fint og svitses i 40 g. smør. Efter 2 minutter hældes 4 dl. risottoris i og der svites i yderligere 3 minutter.
Nu hældes 2,5 dl. hvidvin til risene, som skal opsuge vinen. Når vinen næsten er svundet ind, tilsættes 5 dl. vand. Mens vandet opsuges af risene finthakkes 10 friske salvieblade og 2 store tomater skæres i mindre stykker. Kernerne skal tages ud af tomaterne.
Når vandet er opsuget af risene, tilsættes salvie, tomater, 1,5 tsk. grøntsagsbouillon og endnu 5 dl. vand.
Mens vandet opsuges, tages det bløde græskar ud af ovnen og kernerne fjernes. Græskarkødet graves ud med en spiseske og skal i risottoen, når vandet er opsuget.
Rør græskarkødet i risottoen sammen med salt og peber og server 5 min efter.
Velbekomme...
Mille