Mikkel Gormsen aka "Pumaen"
28-11-2012
500 g. sushiris koges i 750 ml. vand. Når risene er færdige, kommes 1 dl. risvin-eddike i og risene køles i ca. 30 min.
Mens risene køles, skæres tilbehøret til rullerne. Tag en hel agurk og skræl den. Del den på langs og tag gernerne ud. Del den halve agurk i 4 dele på langs. Tag 2 avocadoer og tag stenen ud. Afmonter skrællen og skær kødet i lange stykker. Kødfyld er ofte en personlig sag og i dette tilfælde er der lagt vægt på familiens ønsker. Rå laks fra fiskehandleren i Torvehallerne, Kogte rejer, kyllingepølser og friturestegt tofu (kan købes på dåse hos asiatiske købmænd). Kødet skæres i længder, som passer bedst til rullerne.
Nu tages et stykke Nori-tang, som lægges på en sushi-måtte. Plast-måtterne er klart at foretrække. Risen tages ud af køleskabet og nu kommer tricket. Stil en lille skål med vand ved siden af risene og dyp fingerspidserne. Umiddelbart efter tages risene over på tangpladen og bredes ud over det meste af tanget. Der skal ikke ris på de øverste 1,5 cm. af tanget. Pas på med at komme et for tykt lag ris på. Nu kommes fyldet ovenpå risene ca. 2-3 cm. fra endestykket mod én selv. Når der er kommet det valgte fyld på (og evt. wasabi pasta), skal tangpakken rulles. Når den næsten er rullet sammen, dyppes en finger med vandet i skålen og den sidste 1,5 cm fugtes. Det gør, at rullen "limes" fast når der rulles færdig.
Når rullerne skal skæres er det vigtigt, at kniven er smal og meget skarp. En sløv eller bred kniv kan nemt ødelægge rullen. Har du en laksekniv, er den klart at foretrække. Skær det ene endestykke af og kassér det (eller brug set som smagsprøve). Herefter skæres der ca. 1 cm. tykke skiver. For hver 3. skive fugtes knivens sider let med vandet fra skålen, så kniven sklrer bedre gennem rullen.
Server med soya og syltet ingefær.
Velbekomme... Mille