Mikkel Gormsen aka "Pumaen"
06-12-2012
Til denne ret skal der startes med at lave lidt forarbejde inden der tilberedes i wokken. Først finthakkes 1 rød peber, 1 løg, 3 fed hvidløg og ½-1 frisk rød chili. Alt sammen svitses i 4 spsk. olivenolie og 6-8 kviste frisk timian. Mens dette svitses i 3-4 minutter skæres 400 g. kyllingefilet i mundrette stykker og drysse med salt og peber. herefter kommes kyllingen i wokken sammen med 200 g. chorizo, som er skåret i ½ cm. tykke skiver og 1 tsk paprika. Retten lynsteger til kødet er næsten klart hvorefter 500 g. paella-ris (eller grove langkornede ris) tilsættes og svitses i 3 minutter sammen med et sjat tør sherry. Herefter tilsættes kogt vand, som er kogt op mens det øvrige er tilberedt. Vandet skal dække retten + 1 cm. over. Når retten begynder at simre tilsættes ½ tsk. safran og der røres rundt. Tilsæt 4 store hakkede tomater (en dåse fra supermarkedet er også fint) og smag til med salt og peber. Nu tilsættes 250 g. friske blåmuslinger og 300 g. rå tigerrejer og retten småkoger ved middelvarme i 3 minutter. Nu skal der 300 g. tyndskårede blæksprutteringe og 400 g. ærter i wokken og der simres videre i 2 minutter. Igen smages der til med salt og peber. Nu skal retten tildækkes i 5 minutter og varmen slukkes. Herefter serveres den til de sultne gæster. En lille pointe til personer, som ikke er så vilde med stærk mad, så kan mængden af chili nedsættes.
Velbekomme... Mille